torsdag 21. januar 2016

Lyst til Innovate som Steve Jobs? Alltid gjøre dette



Du trenger ikke å være et geni. Du må bare åpne øynene dine.
steve jobs innovate


Mye mer av innovasjon, spesielt i dagens verden, er et resultat av å kombinere eller koble tidligere separate ting på helt nye måter. Ta Google. Det er et enormt innovativt selskap, men det er først innovasjon, den som setter den opp for alt som fulgte, var kobler to tidligere separate ting - hvor mange andre sider som lenker til en side med sitt søk ranking. At innsikt ga kraftig forbedret søkeresultater.

Ta Apple, som vises på eller nær toppen av hver liste av innovative bedrifter noensinne kompilert. Det gjorde ikke komme dit og bli der ved å skape helt nye teknologier, men ved å kombinere teknologi, funksjon og design på måter ingen andre hadde tenkt på. Apple oppfant ikke mobiltelefon, det gjorde ikke oppfinne berøringsskjermen, og det gjorde ikke oppfinne begrepet et operativsystem hvor tredjeparts applikasjoner kan kjøre. Men det sette disse tre tingene sammen for å lage den første iPhone og helt forandret mobiltelefonen industrien for alltid. Nesten hver smarttelefon siden har brukt den samme grunnleggende design.

At ekteskapet av tidligere separate elementer står bak mange av de innovasjoner som førte til Apples pågående suksess. Før Jobs kom, ble teknologien skapt av ingeniører som har satt hele sin sjel i å gi sine nye enheter og programvare så mye gee-whiz appell som de kunne, men ga liten tanke til folks faktiske erfaringer ved hjelp av sine produkter. Jobs 'innsikt å kombinere kraftig teknologi med brukervennlighet og overbevisende design er det som har satt Apple hverandre gjennom hele sin historie.

Din tur.

Det faktum at innovasjon egentlig består av å kombinere separate ting på en helt ny måte er gode nyheter hvis du prøver å få mer innovasjon i din jobb eller din bedrift. Det betyr at du ikke trenger å ha en ingeniørutdannelse (Jobber ikke gjorde) eller mye design ferdigheter til å skape noe virkelig nyskapende. Måten airbnb grunnleggere - kunststudenter - gjorde da det gikk opp for dem at de kunne koble mennesker som hadde ledig rom og ønsket ekstra penger med andre folk som trengte et sted å bo.

Det som trengs er en hunger etter å se utenfor din jobb, firma, og lære om andre måter å gjøre ting på andre steder. Det tar å holde øyne og ører åpne, og bor på utkikk etter nye tilkoblinger og informasjon. Det betyr å være åpen for å forfølge det som fanger din fantasi, selv om dens umiddelbare bruk er ikke opplagt.

Jobs selv gjorde det. Etter slippe ut av Reed College fordi han ikke se hvordan ta nødvendige kurs det var å hjelpe ham, bestemte han seg for å forbli og sitte inne på en noen ikke-nødvendige kurs som han fant interessant. En av disse var kalligrafi kurs. Han har lært om typografi, og varierende mellomrom mellom bokstavene, og hva som gjør vakre lette vakker.

"Ingenting av dette hadde et håp om noen praktisk anvendelse i livet mitt," sa han senere. "Men 10 år senere, når vi skulle designe den første Macintosh-maskin, det hele kom tilbake til meg. Og vi designet det hele inn i Mac." Uten at kunnskap om typografi - og at muligheten til å koble tilsynelatende usammenhengende ting, ville Mac aldri har hatt valg av skriftsnitt eller forholdsmessig fordelt skrifter. Siden det var den første personlige datamaskin for å tilby disse tingene, kanskje ingen av dem ville ha. Det ville ha vært umulig å forutse koble disse prikkene da han gikk på universitetet, "Men det var veldig, veldig klar ser bakover 10 år senere," sa han.

Som er grunnen, sa han, du må følge din intuisjon og "tillit til at prikkene eller annen måte vil koble i din fremtid." Det er den beste råd om hvordan å skape noe nytt som jeg noen gang har hørt.

Hva gjør du tenker om dette innlegget? Legg igjen din kommentar nedenfor.

For å laste ned musikk, videoer, programmer, spill ... du har iTunes Gift Kode Credit å få, for å få tilgang til amerikanske iTunes-butikken har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar