tirsdag 16. februar 2016

'11 .22.63 'Oppsummering episode 1: rense ut skapet mitt



"Du trenger ikke hører hjemme her."
Jake Epping (James Franco), en liten by lærer fra Lisboa, Maine, er fast i frustrasjoner fra nåtiden. Hans ekteskap er oppløst, men ikke helt acrimoniously. Han kan ikke hjelpe sin favoritt voksen ed student, Harry Dunning, komme videre i livet, blant annet fordi sløvet byråkratiet ikke har tro på Harry som Jake gjør. Jake liv er ikke falle fra hverandre, men han taper kamper for å fremmarsj i fremtiden, og synes resignert til sin slags ensom, liksom hjelpeløs tilstand. Han er den typen menneske som ikke tar et standpunkt fordi han ikke tror han kan gjøre mye for å endre ting.
Skriv Al Templeton (Chris Cooper, som eier hver eneste scene han er i), diner eier og venn til Jake. Al vises fra sin pantry, uforklarlig dø av kreft, selv om han var fint bare øyeblikk før. Så lar han Jake inn på hans hemmelighet: Han har en tid tunnel på baksiden av hans kafeen, og det gjør ham til å reise tilbake til 21 oktober, 1960. Fordi Jake, som alle tidsreise skeptikere fra Mark Twains Connecticut Yankee til Back til fremtiden er Marty McFly, trenger overbevisende at dette er ekte, Al har ham skjære bokstaver i en ren sapling i 1960. Når han returnerer til stede, at treet har blitt gammel og knudrete, og hans carving er satt dypt inn i barken: den bokstaver JFK.



Denne første episode av Hulu nye serie 11.22.63 avfall ingen tid å komme til poenget: Al hensikt i å reise tilbake til fortiden er å stoppe drapet på John F. Kennedy. Hvis JFK lever, han theorizes, vil hans bror Robert aldri bli skutt, og Lyndon B. Johnson vil aldri eskalere USAs engasjement i Vietnam. Stoppe Kennedys død vil føre til en bedre livsstil i her og nå, insisterer Al. Men, døende, han kan ikke gjøre det lenger. Han ønsker å overlevere rår over til Jake, og til slutt gi ham en sjanse til å gjøre en reell forskjell.
Alt dette oppsettet flyr forbi; "The Rabbit Hole" er straks engasjerende, ikke minst fordi Chris Cooper er å elektrifisere i sin diskré rolle. Hans frittalende levering er vanskelig å argumentere med, selv om han forklare wonky reglene i sin tid reise closet: uansett hvor lenge du er borte, kommer du bare to minutter etter at du har forlatt. Du går alltid tilbake til 21 oktober 1960. Og hvis du går tilbake til fortiden, du slette alt du gjorde på forrige reise. Dette er ganske morsomme ting - reglene om magi alltid er, spesielt når de ikke er utforsket for dypt. Men som romanen dette er tilpasset fra, J.J. Abrams '11.22.63 er mindre opptatt av kvantemekanikk og langt mer opptatt av mennesker.


Det er ikke den eneste Stephen King intern spøk pepret gjennom "The Rabbit Hole": det er minst en bil som kan forveksles med Christine, og et øyeblikk Epping sier han er noens "nummer én fan." Disse små blunker til Stephen King publikum ikke stikke ut så mye som minner seerne at Abrams er ikke avstår fra Kongen foreningen som andre prestisjeprosjekter (som Stand By Me, Dolores Claiborne og The Shawshank Redemption) hadde en tendens til å gjøre. Og han ikke egentlig har til: King roman vunnet priser, rangert som en av New York Times 'beste bøkene i 2011, og var en av kongens mest populære romaner av det siste tiåret. I forhold til kong, er denne boken prestisje, så langt vekk fra forfatterens 1980 bilde av en hack med en vane å skrive fort.


"The Rabbit Hole" er en flott inngang til denne verden og denne historien. Oppmerksomhet på detaljer er topp lyd (vi får et crash-kurs på hvorfor Epping skjerm-trykte t-skjorte ikke vil fly i 1960, maten smaker bedre, og bokstavelig talt alle er røyking), og manuset ikke male 1960 som et idyllisk eventyr: han oppfordret bort fra de fargede toalettene, for eksempel en wake-up call for noen som var i en blandet rase ekteskap. En av de mest interessante tingene jeg la merke til var at Epping kan bare rusler inn i en senatorial tale uten å være søkte eller å måtte gå gjennom metalldetektorer; Jeg var ikke sikker på om å bli imponert eller redd. Dømme etter cliffhanger, med en gjennomsnittlig mann med en dødelig hammer, det er begge deler. Jeg kan ikke vente.

Se '11 .22.63 'på Hulu med Hulu kort kode umiddelbar levering fra USA kort kode

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar