lørdag 14. november 2015

Sikkerhet styrket rundt i Europa etter Paris-angrep

paris attacks

London (NTB-AFP) - europeiske hovedsteder forsterket sikkerhetskontroller og regjeringer holdt krise kabinett møter på lørdag en dag etter en rekke koordinerte angrep i Paris der minst 128 mennesker ble drept.

Sikkerhetstiltak ble trappet opp utenfor franske offisielle bygninger i ulike hovedsteder inkludert Wien, hvor et internasjonalt møte om konflikten i Syria fant sted.

Regjeringer også kalt for økt årvåkenhet fra allmennheten.

Storbritannias utenriksdepartementet oppdatert reiseråd for Frankrike oppfordret sine borgere til å «utvise forsiktighet på offentlige steder", mens Belgia sa sine borgere bør unngå unødvendige reiser sør for grensen helt.

Storbritannias statsminister David Cameron sier han vil vurdere rikets sikkerhet etter samtaler med sentrale ministre på Downing Street.

Lignende møter ble holdt av regjeringer over hele Europa, blant annet i Østerrike, Tyskland, Italia og Spania.

Islamsk stat jihadister på lørdag hevdet rekke koordinerte angrep fra selvmordsbombere og væpnede menn i Paris i en konsertsal, restauranter og den nasjonale sportsstadion.

Frankrikes president Francois Hollande også beskyldt den islamske ekstremistgruppen og kalte den koordinerte angrep på fredag ​​kveld på seks forskjellige steder en «krigshandling".

Her er noen av de viktigste utviklingene i Europa:

- Storbritannia: Metropolitan Police i London assistent kommissær Mark Rowley sa: "Vi styrker vår politi holdning over hele landet i øyeblikket".

Den franske ambassaden i London sier på Twitter at det var "i nær kontakt med britiske myndigheter for å sikre sikkerheten til det franske samfunnet", som er anslått til nummer rundt 300 000 mennesker.

- Russland: The National Anti-Terrorism Committee sa i en uttalelse utført av russiske nyhetsbyråer at landets sikkerhet hadde blitt satt på høy beredskap.

"I lys av de nye truslene, alle komponenter i sikkerhetssystemet har satt blitt satt i høy beredskap," sa det, oppfordret "high ansvar og årvåkenhet i møte med nye utfordringer" fra det offentlige.

- Tyskland: Tysklands forbundskansler Angela Merkel sa hun ville stol et krisemøte for å diskutere "situasjonen i Frankrike og alle relaterte spørsmål".

- Belgia: Den belgiske myndigheter styrket kontrollen på den franske grensen og oppfordret til større årvåkenhet ved større arrangementer i løpet av helgen, men sa det ikke var nødvendig å øke varslingsnivået.

- Italia: Italias statsminister Matteo Renzi annonserte forsterket sikkerhet over hele landet og var å holde et møte i innenriksdepartementet.

- Polen: Poland sa det var økende kontroll av avganger og ankomster på flyreiser til og fra "potensielt utsatte destinasjonene".

- Spania: Spanias statsminister Mariano Rajoy avlyst et politisk møte i Barcelona, ​​fem uker i forkant av stortingsvalget, og var på grunn av stolen en nasjonal sikkerhet rådsmøte.

- Østerrike: Den franske Lycee i Wien, hvor eksamener var grunn til å bli holdt på lørdag, ble stengt og byens embetsmenn kansellert en populær julemarkedet.

- Sveits: Politiet i Sveits sa sikkerhet ble trappet opp utenfor franske diplomatiske bygninger og på grensen til Frankrike.

- Sverige: Statsminister Stefan Löfven holdt en naturlig Sikkerhetsrådet møte, men en planlagt Sverige-Danmark fotballkamp var fortsatt går videre.

I denne ukens trist luft vil være på hele verden. Slik at ingen vil bry seg om innløse iTunes gavekort noe mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar