mandag 12. oktober 2015

Hvordan å lære alle de beste tingene du kan spørre Siri


Siri fikk en ustø start i de tidlige dager. Apple bestemte seg for å lansere sin stemme-drevet digital assistent som en beta, og som et resultat av mange mennesker hadde dårlige erfaringer med Siri fra får gå. Nå gjenstår Siri en ettertanke for en stor andel av iPhone og iPad eiere. Selv folk som bruker Siri trolig bare bruke en liten brøkdel av tjenestens muligheter.

Sannheten er at Siri har vokst til å bli en fremragende og omfattende tjeneste med flere funksjoner enn noen én bruker noen gang vil oppdage. Mens det er absolutt imponerende, utgjør Siri brede spekter av funksjonalitet også et problem: Hvordan blir brukerne skal vite hva Siri funksjoner kanskje passer dem best hvis det er så vanskelig å selv oppdage alle de tingene Siri kan gjøre?

Det vil aldri bli en nettside, app eller annen type ressurs som viser hver enkelt ting Siri kan gjøre. Det er litt for mange funksjoner til å klumpe dem alle i ett rom, og det er sant, spesielt nå som iOS 9 har innledet nye partnerskap bak kulissene og nye måter å streng spørsmål og kommandoer sammen.

Som det viser seg, har Apple en spesiell side på sin hjemmeside dedikert utelukkende til å vise frem alle de beste spørsmål du kan stille Siri, samt alle av de beste kommandoer du kan gi Siri.

For eksempel, visste du at du kan be Siri vise deg bilder på kamerarullen fra en bestemt dato eller sted? Visste du at du kan fortelle Siri å flytte en kalenderavtale fra ett tidspunkt til et annet? Visste du at du kan fortelle Siri å laste ned en spesiell app fra App Store? Visste du at Siri selv pakker en skjult Magic 8-ball som du kan få opp ved å si ting som "hei Siri 8-ball, vil jeg vinne i lotto?"

"Hva filmer spiller i dag?" Påby med videoer siri vil vise deg med iTunes kort fra amerikanske kort kode, tilgang til amerikanske iTunes-butikken for å ha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar