onsdag 30. september 2015

Apple Music, iTunes Movies, og iBooks rulle ut i Kina

Apple har lansert Apple Music sammen med iTunes Movies og iBooks i Kina, som allerede er selskapets største marked for app nedlastinger.

Selskapet trosset konkurranse fra lokale aktører, samt de høye piratkopiering nivåer i landet. Kinas National Copyright Administration tidligere i år, indikerte imidlertid en aksjon mot piratkopiering med en advarsel til streaming-tjenester som tilbyr ulisensiert musikk.

Fra onsdag brukere av PC, kan Mac og iOS-enheter i Kina melde seg til en tre måneders prøvemedlemskap av Apple Music, etter som de blir nødt til å betale 10 yuan ($ 1.6) abonnementsgebyr per måned. Tjenesten vil være tilgjengelig på Android-telefoner denne høsten. Selskapet tilbyr en familiepakke for opptil seks familiemedlemmer på 15 yuan i måneden.

Kina har vært sent i å få musikktjenesten fra Apple, som ble lansert den 30 juni i over 100 land. Tjenesten ble tilbudt i USA på en tre måneders gratis prøveversjon som skal følges av en $ 10 per måned abonnement.

De lavere prisene i Kina gjenspeiler Apples prisstrategi for Apple Music i en rekke prissensitive markeder. Filmer på iTunes vil være tilgjengelig fra og med 5 yuan for in high-definition og 18 yuan å kjøpe nye utgivelser i HD, sier Apple onsdag. Betalte iBooks starter på 0,5 yuan.

Apple Music vil tilby i Kina musikk fra både lokale artister som Eason Chan, Li Ronghao, JJ Lin og GEM, og internasjonale artister som Taylor Swift og Ed Sheeran. Brukerne vil også få lov til å leie eller kjøpe filmer fra både kinesiske studioer og Hollywood-filmer på iTunes Store.

Google stengt ned i 2012 for en rekke årsaker en musikk søketjeneste i landet som tilbys gratis lisensiert musikk for nedlasting. Selskapet sier det var slå den ned for å fokusere på mer vellykkede produkter som musikken produktets "innflytelse aldri helt nådd så høyt som våre forventninger til det."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar